Manifest voor een Respectsamenleving

Honderdduizenden Nederlanders actief betrekken bij het beschermen, herwaarderen, bouwen en versterken van respect. Hoe pakken we dat aan?

Sinds januari 2016 schrijven we aan een Manifest voor een Respectsamenleving. In het najaar bieden we deze aan de Koning, de regering, burgemeesters, koepelorganisaties van werknemers en werkgevers en alle media aan. Met tientallen concrete voorstellen willen we iedereen aansporen om de Nederlandse samenleving snel respectvoller te maken.
Lees hier hoe je kunt bijdragen.

Respectsessies

Maandelijks komen denkers en doeners bijeen in Herberg Het Mandelahuisje, de kraamkamer voor de Respectbeweging. De thema’s die we bespreken lopen uiteen van ‘Respect voor de Boze Burger’ tot ‘Respect voor de Nieuwkomer’ of van ‘Respect voor de Buurten’ tot ‘Respect voor de Wereld’. Iedere sessie wordt afgerond met het bedenken van minstens tien concrete maatregelen, die terecht kunnen komen in het Manifest voor een Respectsamenleving. Lees hier over de thema’s die we nog gaan behandelen en hoe je daaraan kunt bijdragen.

Respectdebatten en dialoogprojecten

Regelmatig betrekken we tientallen mensen bij de ontwikkeling van het Manifest door speciale debatten te organiseren of dialoogprojecten in buurten. Lees hier over de komende debatten, zodat je erbij kunt zijn en kunt meebouwen aan de plannen.

Respect Award

We roepen mensen op om met een persoonlijke videoboodschap iemand te nomineren van wie ze hulp krijgen of van wie ze in het verleden hulp hebben ontvangen. Bijvoorbeeld een kans om werkervaring op te doen, hulp van een buurman bij ziekte, beginkapitaal voor een te starten bedrijf, een taalles toen je nog geen woord Nederlands sprak, een levensreddende hartmassage. Zet jouw held in het zonnetje! Zo ontstaan honderden, positieve, inspirerende verhalen, die aantonen wat het oplevert om elkaar respect te geven.
Lees hier hoe we de video’s willen ontvangen en gebruiken en hoe we de mooiste verhalen over respect belonen.

Respect educatie

Duizenden scholieren en studenten krijgen lesprogramma’s over Respect en apps, waarmee talenten kunnen worden ontdekt en complimenten uitgedeeld kunnen worden. We werken hiervoor samen met de Respect Education Foundation en MasterPeace. Lees hier hoe je de gratis materialen kunt downloaden.

Respectcampagne ‘Geven is Krijgen’

We grijpen alle middelen aan om miljoenen Nederlanders te informeren over ons werk en vele duizenden van hen actief te betrekken. Langzaam proberen we de aandacht van media en mensen te verschuiven, weg van haat, angst en geschreeuw richting datgene waar we allemaal wat aan hebben: oplossingen, kansen en respect.
Hier vind je de eerste campagne-materialen, die je meteen kunt gebruiken om het positieve nieuws te verspreiden: Respect is here to stay!


FacebooktwittermailFacebooktwittermail