Jij natuurlijk!

De kans is heel groot dat het antwoord luidt: jij! Al is het maar omdat je onze website hebt gevonden! Maar serieus, zoveel mensen verdienen veel meer respect voor hun onmisbare werk. De mannen die door de regen ons huisvuil ophalen. De onderwijzer, die drukke, volle klassen blijft motiveren. De hulpdiensten, die levens redden, terwijl ze hun werk vaak onder een lawine van verwensingen moeten verrichten. De toiletjuffrouw en schoonmaker, die altijd stank voor dank krijgen. De miljoenen vrijwilligers in de mantelzorg, de sportclubs, de AZC’s en de voedselbanken. Deze kanjers zijn het bindmiddel voor een respectvolle samenleving. Zij doen hun werk vaak in stilte, want het is toch ‘gewoon’? Maar het gewone is eigenlijk bijzonder.

Nomineer jouw held voor de Respect Award

Laat ons weten wie in jouw omgeving meer respect verdient. Nomineer hem of haar met een persoonlijke videoboodschap voor de jaarlijkse Respect Award. Je mag de video gewoon opnemen met je mobieltje. Liefst met de genomineerde er bij. Zet hem of haar maar eens in het zonnetje. Breng je compliment goed onder woorden. Het mag gezegd worden! Vertel hem of haar maar eens waarom je vindt dat diegene respect verdient. En eindig je video met een kleine of een grote buiging of in ieder geval een klein knikje met het hoofd.
Stuur de video via WeTransfer naar maartje@respect.nl en wij zorgen dat hij op onze YouTube pagina komt te staan.
Van wie heb je ooit onmisbare hulp ontvangen of krijg je die nog steeds? Kreeg je een eerste baan, terwijl je jezelf nog moest bewijzen? Een werkervaringsplaats? Hulp tijdens ziekte? Een beginkapitaal bij het starten van je onderneming? Een taalles, toen je nog geen woord Nederlands sprak? Een kamer, toen je even op straat stond?

Respectnachten

Jaarlijks wordt in november, in de Week van Respect, de Respect Award uitgereikt aan de maker van de video met het verhaal dat ons het meeste raakt. Maandelijks komen de beste verhalen in het Algemeen Dagblad, als onderdeel van The World’s Best News Campaign. Eindelijk meer goed nieuws!
Vier keer per jaar kiezen we een winnaar uit die een gratis overnachting wint in de Romantische Suite van Herberg Het Mandelahuisje. Zo leggen we jouw held in de watten! Want geven is krijgen. En dat inspireert vast ook weer anderen.


FacebooktwittermailFacebooktwittermail