Ook jij!

Veel meer mensen zouden moeten worden gezien, gehoord en gewaardeerd voor hun onmisbare werk. De personen die door de regen ons huisvuil ophalen. De onderwijzer, die drukke, volle klassen blijft motiveren. De hulpdiensten, die levens redden. De schoonmaker, die vaak stank voor dank krijgt. De mensen die geld doneren aan goede doelen. De miljoenen vrijwilligers in de mantelzorg, de sportclubs, de AZC’s en de voedselbanken. Deze helden zijn het bindmiddel voor een respectvolle samenleving. Zij doen hun werk vaak in stilte, want het is toch ‘gewoon’? Maar het gewone is eigenlijk bijzonder.

Van wie heb jij ooit onmisbare hulp ontvangen of krijg je die nog steeds? Kreeg je een eerste baan, terwijl je jezelf nog moest bewijzen? Hulp tijdens ziekte? Een beginkapitaal bij het starten van je onderneming? Een taalles, toen je nog geen woord Nederlands sprak? Een kamer, toen je even op straat stond? Wie o wie kan andere inspireren?

Nomineer jouw held voor de Respect-Award

4 simpele stappen hoe je ons kunt laten weten wie in jouw provincie meer respect verdient.

  1. Nomineer je kandidaat voor de RESPECT-Award met een videoboodschap van maximaal 1 minuut. Vergeet niet te vertellen waarom deze persoon respect verdient.
  2. De opname mag gewoon met je mobieltje gemaakt worden. Bij voorkeur in aanwezigheid van de persoon die je wilt nomineren. Editing, truckages, muziek, het is allemaal niet nodig, maar mag wel. Het belangrijkste is dat de video met jouw respect-betuiging ons weet te raken;
  3. Mail ons de opname. Gebruik Wetransfer bij het toesturen van zware bestanden (>10MB). Bij deelname ga je er mee akkoord dat wij de video mogen plaatsen op het YouTube-kanaal van Respect;
  4. Zodra je video op ons YouTube-kanaal staat is het belangrijk dat je hem deelt via je eigen sociale media. Het aantal likes en views telt mee bij de uiteindelijke beoordeling voor de toekenning van de Award.

In elke provincie gaan wij een Award uitreiken. Samen met onze mediapartners gaan wij Nederland kennis laten maken met de verschillende helden uit heel Nederland en een keer per jaar kiezen wij een winnaar uit die een gratis overnachting wint in de Romantische Suite van Herberg Het Mandelahuisje. Zo leggen we jouw held in de watten! Want geven is krijgen. En dat inspireert vast ook weer anderen.


FacebooktwittermailFacebooktwittermail