Nieuws
Quintus

Quintus: Ruim opgezet, van alle gemakken voorzien

Quintus

Specialisatie
Verpleeghuiszorg
Doelgroep
Ouderen met dementie of chronische lichamelijke aandoeningen
Woonmogelijkheden
Eigen ruime kamer met eigen sanitair

Nectarinestraat 11
2552 LZ Den Haag
Nederland

Vervangende huisvesting locatie Quintus

In 2012 heeft Respect gebouw Quintus als tijdelijk verpleeghuis gerealiseerd op grond die wij huren van Parnassia. Deze huurovereenkomst loopt af. Respect is langere tijd op zoek geweest naar vervangende huisvesting. Diverse mogelijkheden zijn hierbij onderzocht. De zoektocht is uitgekomen bij een van de andere woonzorglocaties van Respect, Het Uiterjoon. Deze locatie, aan de Vissershavenstraat in Den Haag, wordt momenteel geheel gerenoveerd. De verwachte oplevering van deze locatie is in de zomer van 2023. In overleg met Parnassia kan de huurovereenkomst van Quintus worden verlengd tot aan de oplevering van Het nieuwe Uiterjoon.

Wat betekent dit voor de cliënten, medewerkers en vrijwilligers?

Cliënten kunnen tot aan de oplevering van Het nieuwe Uiterjoon in Quintus blijven wonen. Alle cliënten die mee willen verhuizen, kunnen mee; in Het nieuwe Uiterjoon is plek voor iedereen! Dat geldt ook voor de medewerkers en vrijwilligers van Quintus. Via individuele gesprekken worden wensen en behoefte opgehaald en Respect zorgt voor een goede begeleiding naar de nieuwe situatie. 

Nieuwe cliënten zijn welkom

De geplande verhuizing naar Het nieuwe Uiterjoon vormt geen aanleiding voor een opnamestop. Nieuwe cliënten zijn nog steeds welkom en zij krijgen de garantie dat zij mee kunnen verhuizen naar het geheel gerenoveerde Het nieuwe Uiterjoon

Meer informatie over de vervangende huisvesting

Half juli zijn er bijeenkomsten geweest voor cliënten en hun contactpersonen en voor medewerkers en vrijwilligers. hieronder vindt u de presentatie en het verslag van de bijeenkomsten.

Wonen bij Quintus

Tot de geplande verhuizing kunnen cliënten dus blijven wonen in Quintus. Onze goed opgeleide verzorgenden en verpleegkundigen bieden u de zorg en begeleiding die bij u past. U woont hier in uw ruime kamer (25 m2) met eigen sanitair. Op elke afdeling is een gemeenschappelijke huiskamer waar u de andere bewoners kunt ontmoeten. Quintus is een locatie met veel licht en ruimte en dat zorgt voor een fijne en veilige sfeer. Er wordt gekookt op elke afdeling, waardoor er in de gemeenschappelijke ruimte een huiselijke stemming ontstaat. Voor Respect is uw geluk net zo belangrijk als uw gezondheid, daarom creëren wij op al onze locaties een fijne leefsfeer op basis van de wensen en behoeften van de bewoners. Binnen woonzorgcentrum Quintus zijn twee specialisten ouderengeneeskunde werkzaam. Deze gespecialiseerde artsen nemen de eerstelijnszorg over van uw huisarts wanneer u bij ons komt wonen.

Tarieven Quintus

Welzijn en ontmoeten

Quintus is behalve een mooie locatie met een aangename sfeer ook een locatie die veel gezelligheid en activiteiten te bieden heeft. Zo kunt u genieten van smakelijke lunchgerechten of een kop koffie in het restaurant, van gezellige terrasjes, een veelzijdig activiteitenaanbod, bewegingsprogramma’s en wifi door het hele huis. Bij Quintus kunt u ook gebruik maken van handige voorzieningen zoals een kapsalon, tandarts, mondhygiënist en pedicure.

Meer informatie?

U kunt bij Quintus terecht wanneer u zorgindicatie VV5 t/m VV8 heeft. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons Servicebureau.

Nieuwsbrief

Iedere locatie van Respect heeft een eigen nieuwsbrief. Hier leest u de laatste nieuwsbrief van Quintus.

Deel deze pagina