Nieuws

Kortdurend verblijf

Woont u zelfstandig, maar lukt het door omstandigheden tijdelijk niet om zelf alles voor elkaar te krijgen? Of komt u net uit het ziekenhuis en heeft u medische zorg nodig die niet bij u thuis geleverd kan worden? Is uw mantelzorger met vakantie?

Dan kunt u voor deze korte periode in onze locaties terecht. Daar ontvangt u de zorg en begeleiding die u nodig heeft. Dit wordt een kortdurend verblijf of eerstelijnsverblijf genoemd.

U verblijft in uw eigen appartement met eigen sanitaire voorzieningen en u kunt natuurlijk op elk moment van de dag bezoek ontvangen. Bij Respect stemmen we de zorg en ondersteuning zo goed mogelijk af op uw persoonlijke situatie.
 

Voor wie?

Kortdurend verblijf duurt maximaal drie maanden en is bestemd voor mensen voor wie geen noodzaak tot ziekenhuisopname meer is.

Bij kortdurend verblijf werkt u samen met onze verpleegkundigen, artsen en de paramedici van ons Expertise Behandel Centrum (fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist etc.) actief aan uw herstel, zodat u snel weer zelfstandig thuis kunt wonen.
 

Locatie Bosch en Duin
Heeft u behoefte aan intensievere zorg en begeleiding bij u herstel of heeft u zorgindicatie VV9B? Dan is er sprake van revalidatie. Revalidatie bieden we aan op locatie Bosch en Duin.
 

Locatie Het Uiterjoon
Wanneer uw zorgbehoefte iets minder hoog is, is kortdurend verblijf in verzorgingshuis Het Uiterjoon mogelijk. Uw eigen huisarts is verantwoordelijk voor uw medische behandeling. Daarnaast kunt u behandeld worden door onze paramedici van het Expertise Behandel Centrum.

Verwijzing bij kortdurend verblijf

Om in aanmerking te komen voor een vergoeding voor kortdurend verblijf heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist. Zij zorgen ook voor de juiste zorgindicatie. Meer informatie over de aanvraag en vergoeding vindt u hier.

Meer informatie

Neem contact op met ons servicebureau voor meer informatie.

Wilt u meer weten over de tarieven van onze woningen en zorg? Wilt u weten welk deel u vergoed krijgt en waar u moet zijn voor indicatiestelling? Lees dan hier verder.

Kortdurend verblijf

Deel deze pagina