Nieuws

Het Uiterjoon viert 40-jarig jubileum

19-09-2019

Op 19 september 2019 is het 40 jaar geleden dat Het Uiterjoon, locatie van Respect, officieel werd geopend. Deze bijzondere mijlpaal is natuurlijk gevierd! De hele week stond in het teken van het 40-jarig jubileum van Het Uiterjoon. Het was een echte feestweek voor bewoners, medewerkers, vrijwilligers en wijkbewoners, met allerlei feestelijke activiteiten.

Klaas Smilde, bestuurder van Respect, gaf met zijn speech over 40 jaar Het Uiterjoon de aftrap voor de feestweek. Na deze speech werd het woord gegeven aan meneer Knoester, een 92-jarige bewoner en van een aanleunwoning van Het Uiterjoon en betrokken lid van de cliëntenraad. Mendy van Veen, stadsdeeldirecteur van Scheveningen, verrichte de formele openingshandeling. En Mevrouw Roeleveld had als oudste bewoner van Het Uiterjoon de eer om de taart, in de vorm van een uiterjoon, aan te snijden. Een van de hoogtepunten van de feestweek was het optreden van Lee Towers. Hij heeft de aanwezigen op zijn manier, met een gouden microfoon, toegezongen. Ook was de braderie een groot succes en was er veel animo voor de Scheveningse bingo.

Voor wie wat sfeer wil proeven, heeft Stadsdeeljournaal Scheveningen een mooie compilatie van de feestweek gemaakt. Die kunt u bekijken via deze link: https://youtu.be/2TsWEys8zb8

 

Deel deze pagina