Nieuws

Dagbesteding en dagbehandeling

Wanneer u zelfstandig woont maar een chronische lichamelijke aandoening of dementie heeft, kan het lastiger zijn om er zelfstandig op uit te gaan of activiteiten te ondernemen. Dan kan het fijn zijn om dagbesteding te hebben op een van onze locaties.

Als u een Wmo-beschikking of Wlz-indicatie heeft, kunt u bij ons op diverse locaties terecht voor dagbehandeling of dagbesteding. Onze medewerkers zijn er voor uw verzorging en bieden u activiteiten waarmee u de dag op een aangename manier kunt doorkomen. Dagbesteding kan ook de zorg van partners of mantelzorgers verlichten.

We bieden zowel recreatieve mogelijkheden als behandelingen van onze paramedische specialisten (fysiotherapie, ergotherapie of diëtetiek) die uw gezondheid in stand kunnen houden of verbeteren.

Heeft u behoefte aan een zinvolle dagbesteding of dagbehandeling? Dan kunt u contact opnemen met ons Servicebureau.

Studiegroepen

Studiegroepen zijn een bijzonder aanbod voor hoger opgeleide ouderen op onze locatie Bosch en Duin. Deze locatie heeft een eigen studiezaal, waar vier dagen per week op vaste tijden (10.00-15.00 uur) 12 deelnemers bij elkaar komen met een universitair geschoolde professionele begeleider.

De groepen hebben een vaste samenstelling, met op maandag, woensdag en donderdag enkel heren. Meer over deze Studiegroepen leest u hier.

Schevenings Ontmoeten

Schevenings Ontmoeten is een plek waar ouderen en mantelzorgers elkaar kunnen ontmoeten, ervaringen kunnen delen en leuke activiteiten kunnen volgen. De activiteiten vinden plaats in locatie Bosch & Duin en worden afgestemd op de deelnemers. Dat zal elke keer anders zijn! Er wordt tussendoor een lekkere lunch voor u verzorgd.

Vindt u het leuk om gelijkgestemden te ontmoeten? Op de pagina van Schevenings Ontmoeten vindt u hierover meer informatie. 

Dagbesteding

Waarom komen mensen graag naar onze dagbesteding?

Omdat ze het fijn vinden om hun dag zinvol in te vullen. Om niet alleen thuis te zijn. Of om de mantelzorger thuis te ontzien. In Respect Magazine van juli 2022 leest over de ervaringen. 

Deel deze pagina