Nieuws

Wondverpleging

Wanneer u ouder wordt, kunt u vaker wonden krijgen door een ziekte of door slechte doorbloeding, of het kan zijn dat wonden minder goed genezen. Wanneer u advies nodig heeft over het behandelen van een wond, kunt u terecht bij een van onze gespecialiseerde wondverpleegkundigen. Zij hebben naast hun verpleegkundige opleiding een specialistische opleiding tot wondverpleegkundige gevolgd. Ze volgen de ontwikkelingen in het vakgebied en doen bijscholing om op de hoogte te blijven.

Wat doet de wondverpleegkundige?

Na aanmelding komt een wondverpleegkundige bij u thuis om vast te stellen welke zorg het beste bij u past. Daarbij letten we op voeding, mobiliteit, ziektegeschiedenis, medicijngebruik en leefwijze. Dit legt de wondverpleegkundige vast in een zorgplan waarvan uw huisarts op de hoogte wordt gesteld. De wondverpleegkundige coördineert de noodzakelijke zorg en zorgt voor de benodigde verbandmaterialen.

Extra onderzoek of behandeling?

Indien nodig, kan de wondverpleegkundige andere behandelaars van Respect Zorggroep inschakelen, denk bijvoorbeeld aan diëtiek, ergotherapie of fysiotherapie. Ook kan advies worden ingewonnen van een specialist ouderengeneeskunde.

Wanneer de wondgenezing stagneert of als er andere complexe problemen optreden kunnen wondverpleegkundige en huisarts u doorverwijzen naar het ziekenhuis voor aanvullend onderzoek, zoals een vaatonderzoek, advies van een specialist of een andere behandeling.

Meer informatie?

Uw zorgverzekeraar vergoedt wondverpleging. Wilt u meer informatie over het aanvragen en de tarieven? Kijk dan hier of neem contact op met ons servicebureau

Wondzorg

Deel deze pagina