Nieuws

Wonen in een woonzorgcentrum

Wordt het voor u steeds moeilijker om het thuis te redden, ook met thuiszorg en mantelzorg? Dan kan het zijn dat u in aanmerking komt voor langdurige verzorgingshuiszorg of verpleeghuiszorg. U heeft hiervoor ten minste zorgindicatie VV 4 nodig (hier leest u meer daarover).

Bij Respect woont u in een fijne, gezellige omgeving waar u de persoonlijke aandacht en zorg krijgt die u nodig heeft en daarnaast zoveel mogelijk zelfstandig kunt blijven bepalen hoe u wilt leven en uw dagen inricht. Dat geldt ook als u samen met uw echtgeno(o)t(e) bij ons komt wonen. Wij vinden het belangrijk dat echtparen samen kunnen blijven en streven ernaar dit ook voor u te realiseren.

Onze medewerkers en vrijwilligers zijn er voor u! Ze bieden u de zorg en begeleiding die bij u past. In onze woonzorgcentra worden dagelijks activiteiten georganiseerd voor een aangename dagbesteding want we zijn er niet alleen voor het bieden van zorg, maar ook voor uw welzijn. We bieden activiteiten en gezamenlijke maaltijden aan om zo een gezellige en fijne dagbesteding voor u te creëren. Dit aanbod passen we zo goed mogelijk aan uw voorkeuren en wensen aan natuurlijk.

Respect heeft diverse woonzorglocaties in Den Haag en Scheveningen met verzorgingshuiszorg.

Intensieve zorg

Wanneer u, of uw partner, zeer intensieve zorg nodig heeft vanwege bijvoorbeeld chronische lichamelijke aandoeningen of dementie, dan kunt u (uw partner) in aanmerking komen voor verpleeghuiszorg bij Respect. Hiervoor heeft u een hogere zorgindicatie nodig, VV5 of hoger (hier leest u meer daarover).

Onze medewerkers zijn er dag en nacht om u de aandacht en professionele verzorging te geven die u nodig heeft. Indien nodig kunnen de specialisten worden ingezet van onze diverse behandeldiensten zoals fysiotherapie, logopedie, psychologie en  ergotherapie. 
 

Wonen voor mensen met dementie

Mensen met dementie vormen een kwetsbare en bijzondere doelgroep. Ook zij vinden bij ons een veilig thuis! Bij Respect hebben we al jarenlang  specialistische kennis in huis om deze kwetsbare groep cliënten zo goed mogelijk te ondersteunen. Afhankelijk van de aard van de dementie bepalen we, indien mogelijk in samenspraak met de cliënt zelf en eventuele dierbaren, welke locatie en woonvorm het beste past bij de cliënt.

Leven in vrijheid

Respect streeft naar zoveel mogelijk bewegingsvrijheid voor cliënten. De cliënt wordt daarin zo min mogelijk beperkt door anderen of door de omgeving. In overeenstemming met de Wet zorg en dwang (Wzd)[1] heeft Respect besloten een ‘opendeurenbeleid’ in te voeren. Dit betekent dat alle deuren open gaan. Ook voor onze cliënten met een psychogeriatrische aandoening. Het Uiterjoon is als eerste locatie van Respect ingericht met een speciale zorgtechnologie, zogenaamde 'leefcirkels' om dit mogelijk te maken. Lees hier meer over de leefcirkels

 

[1] Het uitgangspunt van deze wet is 'Nee, tenzij'. Dat wil zeggen dat onvrijwillige zorg, zoals vrijheidsbeperking, in principe niet mag worden toegepast, tenzij er sprake is van ernstig nadeel. De wet benadrukt dat onvrijwillige zorg een allerlaatste optie is. Daarbij wordt een stappenplan gevolgd, waar de cliënt en vertegenwoordiger bij betrokken worden. Meer informatie vindt u op www.respect.nl/wzd.

 

Verhuizen naar een woonzorgcentrum

We begrijpen dat verhuizen naar een woonzorgcentrum een grote stap is en dat u het liefst zo zelfstandig mogelijk blijft. We doen er dan ook alles aan om deze verandering voor u zo prettig mogelijk te maken. U houdt de regie over uw leven en wij zijn er om u te begeleiden en ondersteunen.

Wilt u meer informatie?

Neem dan contact op met ons servicebureau via telefoonnummer 070-3069170.

Wilt u meer weten over de tarieven van onze woningen en zorg? Wilt u bijvoorbeeld weten welk deel u vergoed krijgt en waar u moet zijn voor indicatiestelling? Bekijk dan onze pagina aanvragen, tarieven en vergoedingen.

 

Woonzorgcentrum

Deel deze pagina