Nieuws

Ons zorgaanbod

Thuiszorg

Thuiszorg

Als u op een gegeven moment behoefte heeft aan zorg of ondersteuning in uw eigen omgeving kunt u bij Respect terecht! 

U kunt bij ons terecht voor verschillende vormen van thuiszorg zoals hulp bij persoonlijke verzorging (douchen, ogen druppelen, medicijnen innemen e.d.) en verpleegkundige zorg (wondverzorging, katheter wisselen e.d.). Verder bieden we thuisbegeleiding en alarmopvolging.

​​​Wij bieden thuiszorg in diverse wijken van Den Haag en Scheveningen (Benoordenhout/Archipel, Belgisch Park, Renbaankwartier, Scheveningen-Dorp en Duindorp).

Fysiotherapie

Advies- en behandelcentrum

In ons Advies- en behandelcentrum kunt u terecht bij ergotherapeuten, diëtisten, logopedisten, fysiotherapeuten, psychologen, maatschappelijk werkers en specialisten ouderengeneeskunde. Het team is gericht op (kwetsbare) ouderen en gespecialiseerd in de problematiek die ouder worden met zich mee kan brengen.

Ouderengeneeskunde

Verpleeghuiszorg

Wordt het steeds moeilijker om het thuis te redden, zelfs met thuiszorg, aanvullende diensten aan huis en mantelzorg? Dan komt u in aanmerking voor verpleeghuiszorg. Bij Respect woont u in een fijne, gezellige omgeving waar u de persoonlijke aandacht en zorg krijgt die u nodig heeft. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat u zoveel mogelijk zelf kunt bepalen. U krijgt de zorg en begeleiding die bij uw persoonlijke situatie past. De medewerkers en vrijwilligers van Respect zijn er voor u zodat u kunt blijven genieten van het leven.

Casemanagement

Casemanagement dementie

Woont u zelfstandig, maar heeft u of uw partner (beginnende) dementie? Dan kunt u hulp krijgen van een casemanager. U vraagt zich misschien af of u nog veilig zelfstandig kunt wonen wanneer er sprake is van dementie. De casemanager van Respect begeleidt u op zo’n manier dat u zo lang mogelijk veilig thuis kunt blijven wonen. Samen met u en uw partner of mantelzorger bespreekt de casemanager welke zorg en hulp er nodig is. Wanneer thuis wonen niet langer een veilige mogelijkheid is, dan zoekt de casemanager samen met u naar een passende woonomgeving.

Dagbesteding en dagbehandeling

Dagbesteding en dagbehandeling

Wanneer u nog zelfstandig woont, maar een chronische lichamelijke aandoening heeft of bekend bent met dementie, kan het fijn zijn om er af en toe tussenuit te kunnen. Wanneer u in het bezit bent van een beschikking (Wmo) of Wlz-indicatie kunt u op diverse locaties terecht voor dagbehandeling of dagbesteding.

Individuele begeleiding

Individuele begeleiding

Ook voor begeleiding op sociaal en maatschappelijk vlak kunt u bij Respect Zorg terecht. Sociale, psychologische of financiële problemen kunnen ertoe leiden dat u wat extra ondersteuning nodig heeft. Misschien moet u door gezondheidsproblemen uw leven op een andere manier inrichten? Of u heeft het overzicht niet meer, omdat u met allerlei nieuwe instanties te maken heeft. Individuele begeleiding ondersteunt u op allerlei gebieden bij het deelnemen aan de maatschappij, het omgaan met sociale of lichamelijke activiteiten en het zelfstandig functioneren. 

Wondzorg

Wondverpleging

Wanneer u ouder wordt, kunt u vaker wonden krijgen of kunnen uw wonden minder goed genezen. Wanneer u advies nodig heeft over het behandelen van een wond, kunt u terecht bij een van onze gespecialiseerde wondverpleegkundigen.

Revalidatie

Herstelgerichte zorg

Na een ziekenhuisopname of ongeluk kan het zijn dat u fysiek nog niet voldoende hersteld bent om weer zelfstandig te wonen. Bij Respect kunt u in een fijne omgeving verblijven. U werkt hier actief aan uw herstel, zodat u weer zelfstandig thuis kunt wonen. Het behandelteam ondersteunt u hierbij.