Nieuws

Studiegroepen voor hoger opgeleide ouderen

Respect heeft met Studiegroepen een bijzonder aanbod voor hoger opgeleide ouderen. Onze locatie Bosch en Duin heeft een eigen studiezaal, waar 4 dagen per week op vaste tijden (10.00-15.00 uur) 12 deelnemers bij elkaar komen met een universitair geschoolde professionele begeleider. De groepen hebben een vaste samenstelling, met op maandag, woensdag en donderdag enkel heren. Op dinsdag is er een gemengde groep.

De deelnemers bespreken uiteenlopende onderwerpen en actuele thema’s met behulp van een groot multimediascherm, maar ook is er ruimte om ervaringen te delen over ouder worden en alles wat daar bij komt kijken. De Studiegroepen staan zowel open voor mensen met somatische beperkingen als voor mensen met dementie.

De Studiegroepen dragen bij aan de ondersteuning van de mantelzorgers en bieden een zinvolle dagbesteding, die past bij de leefstijl van de deelnemers. De Studiegroepen maken onderdeel uit van de ketenzorg en ondersteuning, die ouderen zo lang mogelijk hun zelfstandigheid wil laten behouden.

Met een indicatie via de Wlz of Wmo wordt deelname aan de Studiegroepen vergoed. U kunt ook zonder indicatie deelnemen. Het particuliere tarief vindt u op de pagina van het Advies- en behandelcentrum

Wilt u meer informatie of een proefdeelname? Neemt u dan contact op met Rico Kremer via
070-306 10 20 of r.kremer@respectzorg.nl.

 

In Respect Magazine van juli 2022 leest u een interview met een van de deelnemers van de Studiegroep. 

Deel deze pagina