Nieuws

De algemene ruimtes in Het Uiterjoon

Leefcirkels: open deuren beleid
Respect staat voor maximale vrijheid voor iedere cliënt. De cliënt wordt daarin niet beperkt door anderen of door de omgeving. In Het nieuwe Uiterjoon zijn alle deuren open (conform de Wet zorg en dwang, zie www.respect.nl/wzd). Ook voor de cliënten van de psychogeriatrische afdelingen. Zij hebben eveneens de vrijheid om door de hele locatie te lopen en naar buiten te gaan. Pas als die vrijheid een ernstig nadeel oplevert voor de cliënt of zijn omgeving, wordt gekeken op welke minst ingrijpende manier de bewegingsvrijheid moet worden beperkt.

Respect werkt met 4 vastgestelde leefruimtes waarbinnen de cliënt zich, afhankelijk van de individuele situatie, vrij kan bewegen; de leefcirkels:

  1. Buiten: de cliënt kan zowel binnen als buiten de muren van de locatie vrij bewegen. Deze leefcirkel heeft geen bewegingsbeperkingen voor de cliënt.
  2. Het hele gebouw: de cliënt kan zich overal in het pand vrij bewegen. De buitendeuren blijven voor de cliënt gesloten.
  3. De etage: de cliënt kan zich op de hele eigen etage vrij bewegen, maar het is niet mogelijk om de lift te gebruiken om naar een andere verdieping te gaan.
  4. De eigen woongroep: de cliënt kan zich alleen op de eigen woongroep vrij bewegen.

Als de bewegingsvrijheid van een cliënt moet worden beperkt, wordt er contact opgenomen met de eerste contactpersoon/ wettelijk vertegenwoordiger.

Roken
Binnen Het Uiterjoon is conform wet- en regelgeving roken niet toegestaan.

Petit café Het Havenhoofd
Op de begane grond, rechts van de entree, wordt gewerkt aan het nieuwe petit café Het Havenhoofd. De verwachting is dat Het Havenhoofd halverwege september 2023 in gebruik wordt genomen.

Ontvangst in Het Uiterjoon
Zolang het petit café nog niet geopend is, is er op doordeweekse dagen een servicemedewerker aanwezig van 9.00 uur tot 17.30 uur. Na de opening van Het Havenhoofd zullen deze tijden worden aangepast.

Kraaiennest
Op de 8e etage is een algemene ruimte die voor iedereen toegankelijk is. In deze ruimte kunt u elkaar ontmoeten en genieten van het mooie uitzicht over de haven en het strand van Scheveningen.