Nieuws

Interview Kasia Wisniewska - Verzorgende IG NAH

Wij stellen je graag voor aan Kasia Wisniewska. Kasia werkt als Verzorgende IG op de afdeling Golfslag. Dit is onze NAH afdeling op de locatie Bosch en Duin. Op de NAH afdeling zitten mensen met niet aangeboren hersenaandoeningen. Dit betekent dat je op deze afdeling te maken hebt met mensen die langdurig ziek zijn, maar ook met mensen die bijvoorbeeld een ongeluk hebben gehad. Op deze afdeling ligt de gemiddelde leeftijd dus wat lager dan op de andere afdelingen.

Als Verzorgende IG zorgt Kasia dat de cliënten geholpen worden in de alledaagse handelingen en dat zij zo goed mogelijk hun dagen in kunnen vullen. Het is op deze afdeling belangrijk dat de cliënten zo veel mogelijk zelf blijven doen en dat de Verzorgenden, zoals Kasia, er zijn om de nodige handvaten te bieden bij de alledaagse bezigheden.

Wat Kasia zo leuk vindt aan deze afdeling is het feit dat de cliënten nog midden in het leven staan.

"Zij hebben een verleden, maar zijn zich ook nog volop aan het ontwikkelen in het heden. Dit betekent dat zij op de afdeling te maken krijgt met veel verschillende persoonlijkheden en interesses. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat een cliënt het leuk vindt om een concert bij te wonen, naar een museum te gaan of om bijvoorbeeld een musical te bezoeken. Dit zijn de uitstapjes die het werk extra leuk maken, je leert een cliënt namelijk persoonlijk kennen en helpt ze bij hun ontwikkeling."

Het feit dat de cliënten allemaal anders zijn en op verschillende manieren moeten worden behandeld is, volgens Kasia, hetgeen dat het werk zo uitdagend maakt.

"Geen enkele dag is hetzelfde. De ene cliënt moet heel gestructureerd uit bed gehaald worden en heeft bepaalde stappen die genomen moeten worden in de dagelijkse routine en voor de andere cliënt is het juist belangrijk dat deze niet overprikkeld wordt en dat de ochtend op een rustige manier wordt begeleid."

Respect biedt volgens Kaisa ook de mogelijkheid om je voldoende te blijven ontwikkelen. Zo zijn er regelmatig cursussen en trainingen die aangeboden worden om beter met de cliënten te kunnen schakelen. Denk bijvoorbeeld aan een cursus over het benaderen van verschillende cliënten. Kasia vindt dat zij zich bij Respect echt kan onderscheiden en dat zij onderdeel is van de organisatie. Zij wordt echt gehoord binnen Respect.

Wij zijn op zoek naar leuke nieuwe collega's die, bij Kasia op de Golfslag willen komen werken! Heb jij nou interesse in deze uitdagende functie, bekijk dan hier onze vacature: Vacature Verzorgende IG in Den Haag

Kasia Wisniewsk

Deel deze pagina