Nieuws

Interview Kitty Wiegmink - Becht

Kitty is Coördinerend Verpleegkundige bij het Thuiszorgteam Duindorp. In dit interview vertelt zij over haar ervaring. 

Hoi Kitty, wat leuk om jou te spreken! Ik ben benieuwd hoe jij jouw werk ervaart. Ik zou je daar graag een paar vragen over willen stellen, zodat het duidelijk wordt wat het inhoud om als coördinerend verpleegkundige in Duindorp te werken. Wil je jezelf even voorstellen?

Ik ben Kitty en ben 63 jaar en zit al 40 jaar in het zorgvak. Ik heb op allerlei plekken gewerkt, in het ziekenhuis als oncologieverpleegkundige, maar ook vaak in de wijk. Eerst bij Humanitas, maar nu alweer bijna 8 jaar bij Respect in de wijk Duindorp.

Ik ben een echte Rotterdamse, maar werd benaderd voor deze functie en vond het erg leuk om ergens anders te gaan werken dan Rotterdam. Sommige dingen komen nu eenmaal op je pad.

Je werkt in de wijk Duindorp. Dan heb je vast wel verhalen te vertellen?

Duindorp is echt een dorp met mensen uit de visserij. De cliënten vertellen prachtige verhalen over hoe zij in de visserij werkten en welke avonturen zij mee maakten. Ik praat makkelijk met mensen. Als je interesse toont in mensen, maakt het niet uit waar je vandaag komt. Duindorp heeft ondertussen echt mijn hart veroverd. Wat je in het nieuws ziet, is echt geen goede vertegenwoordiging van de mensen die in deze wijk wonen.

Kitty

Er heerst Corona. Hoe houden jullie het leuk in de wijk?

Wij willen zorgen voor minder eenzaamheid bij de cliënten. Daarom willen wij een stukje extra aandacht geven aan de cliënten. Zo hebben we met Kerst en Sinterklaas tasjes vol moois gemaakt. Geknutselde sinterklazen en pieten in allerlei vormen, lekkernijen en ook het zakje met pepernootjes.

Wat maakt jouw werk zo leuk als coördinerend verpleegkundige bij Respect?

Ik vind mijn werk erg divers en heb veel verantwoordelijkheden. Ik werk ook nog steeds in de wijk, want zo kun je problemen oplossen en weet je wat er speelt. Respect is goed op weg naar het verbinden van alle disciplines; we werken goed samen. Respect heeft veel expertise in huis en ook in de thuiszorg worden deze ingezet. Zo kun je de cliënt nog beter en op alle vlakken helpen. 

Wil jij net als Kitty een uitdagende baan als coördinerend verpleegkundige? Kijk dan naar de mogelijkheden: Coördinerend Verpleegkundige Thuiszorg | Respect

Deel deze pagina