Nieuws

Interview met Regieverpleegkundige Femke

Femke is onze nieuwe Regieverpleegkundige in de wijk. Met haar ruime achtergrond en ervaring als Verpleegkundige komt zij het team thuiszorg versterken! We vroegen haar naar haar ervaring en hoe ze bij Respect terecht is gekomen. 

 

"Ik heb van geen enkele keuze in mijn carrière spijt."
 

Wie ben je en wat is jouw achtergrond in de zorg?

Ik ben Femke, 43 jaar jong, ik ben een actief en sportief persoon. Al vind ik een middag met een boek op de bank ook heel fijn. Ik geniet van het gezelschap van anderen, maar kan daarentegen ook goed alleen zijn. Eigenlijk is een mix van actief zijn, rust nemen, sociaal contact en tijd voor mezelf ideaal voor mij. De afgelopen 22 jaar heb ik in de acute zorg gewerkt (IC en SEH), zowel binnen het algemeen ziekenhuis als bij Defensie. De laatste jaren heb ik het werk als IC-verpleegkundige gecombineerd met het werk van researchverpleegkundige. Dit ben ik gaan doen, omdat ik me meer wilde gaan richten op andere werkzaamheden dan alleen de directe patiëntenzorg. Ik heb in al die jaren veel (werk)ervaring opgedaan en ik heb van geen enkele keuze in mijn carrière spijt. Het heeft mij gemaakt tot wie ik nu ben.

Hoe ben je bij Respect terechtgekomen?

Na 22 jaar in de acute zorg te hebben gewerkt, was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Ik heb veel dingen geleerd, gezien en gedaan en nu is het echt tijd om aan iets nieuws te beginnen. Daarnaast begon het bij mij ook te kriebelen om eens in een andere zorginstelling of organisatie aan de slag te gaan dan in het algemeen ziekenhuis. Omdat ik niet precies wist waar ik naar op zoek was en wat er voor mij mogelijk was, ben ik op diverse job sites gaan kijken en heb ontzettend veel vacatures bekeken. Ik ben erachter gekomen dat dit niet de manier is om aan een leuke baan te komen en ben toen gerichter gaan zoeken naar zorgorganisaties in de omgeving van Den Haag. Zo ben ik bij Respect terecht gekomen. De benadering van Respect ten aanzien van positieve gezondheid sprak mij enorm. Bovendien gaf de wijze waarop er gecommuniceerd wordt, richting het personeel en de cliënt, mij een heel positief gevoel.

"Die directe samenwerking, met z'n allen hetzelfde doel voor ogen hebben, lijkt mij een leuke en mooie uitdaging."
 

Waarom heb je op de vacature gereageerd?

De vacature sprak mij in de eerste plaats aan vanwege de combinatie van contact met de cliënt zonder de directe zorg te hoeven leveren en de korte lijnen met de wijkteams en andere disciplines. Daarnaast sprak het mij enorm aan dat de functie van regieverpleegkundige nog verder te ontwikkelen is en niet in beton gegoten. Verder klinkt het als een afwisselende en interessante combinatie. Tot slot vind ik het fijn om met een aantal andere collega's regieverpleegkundige beleidsmatig aan de slag te kunnen met proces- en kwaliteitsverbetering. Die directe samenwerking, met z'n allen hetzelfde doel voor ogen hebben, lijkt mij een leuke en mooie uitdaging. Persoonlijk is dit, na al die jaren zorg leveren aan kritisch zieke patiënten, de verandering in mijn carrière waar ik nu naar verlang. Dat ik geen ervaring heb in de thuiszorg deed mij in het begin twijfelen of ik wel op de vacature moest reageren, maar de inhoud van de website en de omschrijving van de functie maakte mij daardoor heel erg nieuwsgierig.

Wat hoop je te bereiken bij Respect in je functie maar ook voor jezelf?

Ik zou op persoonlijke vlak mij verder willen ontwikkelen in een andere setting en binnen een andere manier van zorg verlenen. Daarnaast zou ik beleidsmatig willen meedenken en mee willen werken aan het behoud en de verbetering van de kwaliteit van zorg bij Respect.

Word Regieverpleegkundige bij Respect!

Lijkt jou het ook leuk om als Regieverpleegkundige aan de slag te gaan bij Respect? Bekijk dan nu onze vacature.

femke van der horst

Deel deze pagina