Nieuws

Interview Sylvia Remmers Coördinerend Verpleegkundige

Vandaag gaan we langs bij Sylvia Remmers. Deze 28-jarige is inmiddels al een oudgediende, want zij is 7 jaar in dienst bij Respect. Zij startte als Verpleegkundige Niveau 4, maar heeft 2 jaar geleden haar HBO-V opleiding afgerond. Na het afronden van haar opleiding is zij nu werkzaam als Coördinerend Verpleegkundige in de wijken Belgisch Park en Benoordenhout. Maar wat doet een Coördinerend Verpleegkundige nu eigenlijk? We zijn benieuwd!

Wat doe je op een dag?

Ik wil bijna zeggen: wat doe ik niet?!? Ik doe veel verschillende dingen, maar wel echt leuke dingen. Ik heb erg veel plezier in mijn werk en ga er elke dag met plezier naartoe. In mijn rol ben ik verantwoordelijk voor het aannemen van nieuwe cliënten. Ik ga op huisbezoek zodat ik goed weet hoe de situatie in elkaar steekt. Ik bespreek samen met de cliënt hoe en wanneer we de zorg verlenen. Ik ben ook verantwoordelijk voor de zorgplannen en het indiceren daarvan. Dan zorg ik ervoor dat de cliënt bij de roosteraars bekend is, zodat er gepland kan worden. We hebben veel contact met de huisarts. Wij hebben zelf Praktijkondersteuners vanuit Respect die bij de huisartsen werken. Daarnaast hebben we bijvoorbeeld ook Casemanagers Dementie. Dat zorgt voor korte lijntjes. Respect heeft een goed behandelteam waar we geregeld overleg mee hebben. Wanneer dit nodig is, plannen we een MDO om alles te bespreken. Op die manier kunnen we nog beter voor de cliënt zorgen omdat we de expertise van allerlei andere disciplines in kunnen zetten. Alles zit in een organisatie en dat is echt fijn voor de cliënt.

Voor welke teams werk je en kun je hier wat over vertellen?

Sylvia werkt momenteel voor 2 Teams. Ik werk voor Belgisch Park, maar heb sinds kort Benoordenhout erbij. Een superleuke uitdaging om twee teams aan te sturen, al is het wel druk.

De wijken zijn niet te vergelijken en dat maakt het ook zo leuk! In Benoordenhout is de sociale status hoger en onderhandel je meer met de cliënten. Er wordt veel samengewerkt met particuliere zorg. Dit is erg leuk, want je moet ervoor zorgen dat alles op elkaar is afgestemd.

In Belgisch Park zijn de cliënten makkelijker in de planning en vinden zij het belangrijker om sociaal contact te onderhouden. Deze wijk is iets groter, daar hebben we rond de 80 – 85 cliënten en groeien we erg snel. Ik zie in alle wijken mooie elementen omdat ze zo anders zijn. Zo heb ik ook in Scheveningendorp gewerkt en dat is ook een prachtige wijk!

Jullie investeren veel in Leerlingen. Kun je daar iets over vertellen?

Respect is een organisatie waar je veel kunt leren en waar het behalen van een diploma gestimuleerd wordt! Vorig jaar september hebben wij 10 extra Leerlingen zonder ervaring in de zorg aangenomen in de Thuiszorg. Ik was onderdeel van de selectieprocedure en vond dat erg leuk om te doen. 10 Extra Leerlingen is wel een uitdaging! Ik heb me bij het begin wel even over mijn bol gekrabd hoe we de begeleiding voor elkaar zouden krijgen. Gelukkig kan ik goed schakelen met mijn Zorgmanager, Catharina Adema. Samen hebben we ervoor gezorgd dat het goed is gegaan. Nu zie ik ook hoe ze zich ontwikkelen en dat vind ik erg leuk. Ik vind het echt een ontzettend goede zet van Respect. Dit jaar gaan we het waarschijnlijk weer doen en ik heb daar nu al zin in!

Wat vind jij fijn aan het werken bij Respect?

Bij Respect is er altijd een blijk van waardering. Er is aandacht voor de medewerkers, ook tijdens Coronatijd. Iedereen probeert iets te doen. Daarnaast heb ik een mooie opleiding mogen volgen via Respect. Daarnaast kan ik altijd terugvallen op een groot behandelteam van Respect en dat is fantastisch. Door de thuisbezoeken heb ik de prachtigste gesprekken met de cliënten en dat maakt dat ik mijn werk erg leuk vindt!

Wat wordt jouw volgende stap?

Deze baan vind ik echt erg leuk en ik zou graag verder willen groeien. Voor de komende jaren vind ik dit nog veel te leuk! Je weet nooit wat de toekomst brengt.

Benieuwd wat er voor jou mogelijk is bij Respect?

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Coördinerend Verpleegkundige in de Thuiszorg? Solliciteer dan via de site: Coördinerend Verpleegkundige Thuiszorg | Respect. Op zoek naar iets anders? Kijk dan bij alle vacatures die nu openstaan: Alle vacatures | Respect

Deel deze pagina