Nieuws

Bestuurder Respect staat stoel af aan 14-jarige

23-01-2020

Respect – wonen, zorg, welzijn was trotse deelnemer aan de zesde editie van JINC Baas van Morgen. Op 23 januari 2020 stond bestuurder Klaas Smilde voor een dag zijn stoel af aan een leerling van een middelbare school. Respect maakte deel uit van een groot gezelschap: in totaal deden maar liefst 317 ‘bazen’ in Nederland mee aan het evenement. 

Met Baas van Morgen willen Respect en JINC, een non-profitorganisatie die strijdt tegen kansenongelijkheid onder jongeren, de aandacht vestigen op het feit dat een succesvolle loopbaan niet zomaar voor iedereen is weggelegd. Want wie geboren wordt in een omgeving met veel armoede en weinig rolmodellen, heeft minder kans om het ver te schoppen dan leeftijdsgenootjes uit rijkere wijken. Hoe slim of talentvol hij verder ook is.

Klaas Smilde had er zin in. “Ik werd direct enthousiast toen ik over dit initiatief hoorde. Ik vind het mooi dat wij de gelegenheid krijgen om de scholieren te kunnen laten zien welke mogelijkheden er zijn. En mogelijkheden, die zijn er, vaak meer dan dat men denkt! Onze jonge baas stond de 23ste een leuke dag te wachten."

"We hebben 's ochtends met alle deelnemers uit de regio Haaglanden ontbeten in het ADO-stadion. Vervolgens zijn Louisa en ik naar Respect gereden waar Louisa kennis heeft gemaakt met verschillende afdelingen binnen de organisatie. Ik had een leuke opdracht voor haar. We gingen namelijk vloggen! Het was ontzettend leuk en waardevol dat Louisa een dag de baas was bij Respect."

Ook de 14-jarige Louisa vond het erg leuk om een dag de baas te zijn van een organisatie. "De bestuurdersstoel zit héérlijk!" Tot slot had ze nog waardevol advies voor ons: "Op school leren we eigenlijk helemaal niet wat de zorg precies inhoudt. Ik heb een zorgprofiel, maar het enige wat we qua zorg meekrijgen is biologie. Het zou slim zijn als zorgorganisaties ook eens langs middelbare scholen komen om te vertellen wat ze nou eigenlijk precies doen! Dan worden denk ik meer leerlingen enthousiast om in de zorg te gaan werken."

JINC Baas van Morgen wordt dit jaar voor de zesde keer gehouden. Er doen kinderen en bazen mee uit Amsterdam, Arnhem, Breda, Flevoland, Groningen, Haaglanden, Kennemerland, Leeuwarden, Leiden, Oost-Brabant, Rotterdam-Rijnmond, Tilburg, Utrecht, Zaanstad en Zuid-Limburg.

Baas van morgen 2020
Baas van morgen 2020 hele groep
Baas van morgen 2020 KL

JINC Baas van Morgen

JINC Baas van Morgen

Deel deze pagina