Nieuws

Een centraal Aanmeldpunt Thuiszorg Scheveningen

27-03-2023

Cardia heeft samen met collega zorgorganisatie Respect het Aanmeldpunt Thuiszorg Scheveningen opgericht. Inwoners van Scheveningen en verwijzers, zoals huisartsen, ziekenhuizen en welzijnsorganisaties, kunnen bij het Aanmeldpunt terecht voor alle vragen over zorg aan huis en dagbesteding. Het Aanmeldpunt coördineert alle binnenkomende aanvragen over thuiszorg en zoekt de juiste zorgverlener voor de aanvrager.

Op dit moment zijn er 23 aanbieders in de wijk Scheveningen die wijkverpleging aanbieden voor ouderen. Voor ouderen en mantelzorgers is het vaak lastig om te weten wie ze kunnen benaderen met hun vragen. Ze worden naar meerdere aanbieders doorverwezen en weten daardoor niet waar ze moeten beginnen. Met het gezamenlijke Aanmeldpunt in Scheveningen zorgen we één centraal punt waar ouderen terecht kunnen met al hun vragen over thuiszorg.

“In 2030 is zo’n 40% van de inwoners van Scheveningen 65 jaar of ouder”, vertelt Matthijs de Jong, regiomanager extramurale zorg van Cardia. “Door de groei van het aantal senioren verwachten we dat ook de zorgvraag groter zal worden. Het wordt dus steeds belangrijker dat de zorg in Scheveningen toegankelijk en makkelijk bereikbaar is. Met het Aanmeldpunt Thuiszorg Scheveningen zetten we een flinke stap in die richting.”

Dankzij de samenwerking tussen Respect en Cardia in het Aanmeldpunt worden de wachtlijsten korter en is zorg sneller beschikbaar. Dat is prettig voor inwoners van Scheveningen, maar ook voor de huisartsen en ziekenhuizen. Zij kunnen hun cliënten makkelijker aanmelden en weten snel of en waar er plek is. Huisarts Verena Dirkse vertelt dat zij erg blij is met de komst van het Aanmeldpunt Thuiszorg Scheveningen. “Als huisartsen hebben wij in ons werk veel te maken met de verschillende thuiszorgorganisaties. Heel fijn dat er nu in Scheveningen één loket is voor al onze vragen. Dit kost ons veel minder tijd en dat is onder de huidige werkdruk enorm prettig.”

Het Aanmeldpunt wordt bemenst door medewerkers van Respect en Cardia samen. Er wordt gewerkt aan uitbreiding met andere zorgorganisaties.

Het Aanmeldpunt is tijdens kantoortijden te bereiken via het centrale telefoonnummer 070 – 2001666 en via de website www.thuiszorgscheveningen.nl.

 

Deel deze pagina