Nieuws

Het Uiterjoon feestelijk geopend

29-11-2023

Na een renovatie van 2 jaar, was het tijd voor een feestelijke opening van Het Uiterjoon. Het Uiterjoon, oorspronkelijk opgericht als verzorgingshuis in de jaren zeventig, heeft nu een metamorfose ondergaan tot een eigentijds verpleeghuis.

Klaas Smilde, voorzitter Raad van Bestuur gaf een korte toelichting waarom de renovatie zo noodzakelijk was en een belangrijk uitgangspunt hierbij: ‘het behouden van de sfeer van het 'oude Uiterjoon', terwijl tegelijkertijd werd voldaan aan de moderne eisen op het gebied van duurzaamheid en toegankelijkheid’.

Wethouder Saskia Bruines, uitgenodigd voor de officiële opening, hield een toespraak waarin ze het belang van deze transformatie benadrukte en dat er zoveel aandacht is besteed aan de wensen en behoeften van de bewoners. ‘Het gebouw is duurzaam en toegankelijker gemaakt. Zodat het Uiterjoon ook echt een ontmoetingsplek is voor inwoners van de wijk', aldus Saskia Bruines. Als voorbeeld noemde ze ‘Schevenings' ontmoeten, waar vanaf januari 2024, ouderen en mantelzorgers kunnen binnenlopen om gezellig iets te drinken of mee te doen aan een aangeboden activiteit.

Daarna volgde het officiële openingsmoment: het doorknippen van het lint samen met Klaas Smilde.

De verbinding met de zee en de gemeenschap
Het Uiterjoon is door zijn ligging sterk verbonden met de zee.  Deze unieke ligging verbindt ook de bewoners van het Uiterjoon en de gemeenschap. Als blijk van waardering voor de sterke band tussen Respect en de lokale gemeenschap van Scheveningen, overhandigde Klaas Smilde namens Respect een genereuze donatie van €2.500,- aan de KNRM Scheveningen.

De officiële plechtigheid werd afgesloten met een inspirerende toespraak van de heer Mooijman, de naamgever van Het Uiterjoon.

Na het formele gedeelte genoten de gasten van een gezellig samenzijn met hapjes en drankjes en een lekker Hollands stamppotten buffet. Dit alles onder de muzikale begeleiding van zanger Marcel de Zoete, beter bekend als de zingende slager.

Deel deze pagina