Nieuws

Nachtwacht on Tour in Scheveningen

23-02-2023

Nachtwacht on tour
Sinds 2020 brengt het Rijksmuseum samen met Philips vier levensgrote replica’s van de Nachtwacht naar verpleeghuizen en seniorencomplexen door heel Nederland. Op elke plek blijft de Nachtwacht een aantal weken op een prominente plek te zien, waarna het schilderij weer doorreist naar een nieuw huis. Zo kunnen mensen die niet in staat zijn een bezoek te brengen aan culturele instellingen, dichtbij huis toch een mooie ervaring beleving. Respect – wonen, zorg, welzijn heeft het geluk dat de Nachtwacht op één van haar locaties worden tentoongesteld!

De Nachtwacht 3 weken lang te zien op locatie Bosch & Duin
Op woensdag 22 februari 2023 is de expositie officieel geopend door Respect-bestuurder Klaas Smilde en dhr. Pronk, cliënt in Bosch & Duin. De heer Pronk is kunstliefhebber en vond het een eer om deze openingshandeling voor het aanwezige publiek te mogen verrichten. “Het is heel indrukwekkend om dit prachtige kunstwerk op ware grootte zo dichtbij te mogen bekijken. Een unieke kans voor iedereen in de omgeving!”, aldus dhr. Pronk. Een van de aanwezige cliënten, mevrouw Heinsbroek, reageert ontroerd op het zien van de replica. “Mijn hele leven ben ik bezig met kunst, vooral kunst vanaf het jaar 1805. De Nachtwacht mocht ik eerder al in het Rijksmuseum bewonderen.” Mevrouw Heinsbroek vertelt vervolgens wat kunst met haar doet. “Als ik ’s avonds door mijn kunstboeken blader, dan verdwijnt alle akeligheid van de wereld voor heel even naar de achtergrond. Hoe bijzonder is het dat wij nu 3 weken lang naar dit prachtige doek mogen kijken?”

U bent welkom
Vanaf woensdag 22 februari tot 15 maart is de Nachtwacht van dichtbij te bewonderen in locatie Bosch & Duin  aan Scheveningseweg 76 in Den Haag. De toegang is gratis en iedereen is welkom!

 

 

Op de foto hieronder ziet u bestuurder Klaas Smilde (links) die Respect-medewerker Erik van Duijvenbode bedankt. Dankzij de inzet van Erik is de Nachtwacht nu 3 weken te zien op locatie Bosch & Duin

Bestuurder dhr. Smilde opent de expositie

Deel deze pagina