Nieuws

Respect start samenwerking met Spoedzorg Haaglanden

31-10-2023

Respect – wonen, zorg, welzijn en Spoedzorg Haaglanden zijn een samenwerkingsverband aangegaan. Per 1 september 2023 is de opvolging na een alarmoproep in de nachturen voor cliënten personenalarmering van Respect ondergebracht bij Spoedzorg Haaglanden. Irma de Jong (Respect) en Patricia van Dijk (Spoedzorg Haaglanden) hebben het contract ondertekend en gevierd met koffie en een feestelijke taart.

Respect, aanbieder van onder andere thuiszorg en casemanagement dementie in de regio Scheveningen en Benoordenhout, verzorgt de opvolging van alarmering overdag en in de avonduren met eigen medewerkers. Voor de nachtelijke uren is de samenwerking gezocht met Spoedzorg Haaglanden, die de Haagse regio en omstreken bedient. Het gaat hierbij om zorg die niet kan wachten tot de volgende dag.

Het team van Spoedzorg Haaglanden heeft zijn uitvalsbasis op een centrale plek in Rijswijk. “Wanneer er bij ons contactcentrum een melding voor acute zorg binnenkomt, kunnen wij in heel Den Haag binnen een halfuur bij iemand zijn”, zo vertelt Patricia van Dijk, directeur van Spoedzorg Haaglanden.

“Natuurlijk willen wij onze cliënten op geplande zorgmomenten, maar ook op ongeplande momenten blijven voorzien van hulp in de thuissituatie. Gepland als het kan, ongepland als dat moet. Personenalarmering voorziet in een behoefte van vooral ouderen. 'Een veilig idee' zo is de gedachte van veel ouderen”, aldus Irma de Jong, manager Extramurale Zorg van Respect.

Beide organisaties zijn heel tevreden dat de dienstverlening aan cliënten personenalarmering van Respect ook in onvoorziene situaties op deze manier 24 uur per dag goed geregeld is.

Tekenmoment Respect en Spoedzorg Haaglanden

Patricia van Dijk (Spoedzorg Haaglanden) en Irma de Jong (Respect)

Deel deze pagina