Nieuws

Succesvolle opening De Windes

28-05-2019

Het nieuwe gebouw aan de Nieuwe Parklaan in Scheveningen is woensdag 22 mei officieel geopend, met medewerking van wethouders Boudewijn Revis en Kavita Parbhudayal. 

De Windes bestaat uit twee delen: Haagwinde voor koopappartementen en Zeewinde voor huurappartementen. Binnen Zeewinde heeft Respect - eigenaar van het gebouw – twee etages ingericht voor intensieve zorg aan mensen met dementie.

Bewoners van het hele pand waren uitgenodigd om de opening feestelijk luister bij te zetten, onder andere door het volgen van workshops die door sociaal ondernemers uit de wijk werden geleid. Thema was ‘gezond samen leven in de wijk’ en dat sluit aan bij de functie die de Windes heeft, niet alleen voor de bewoners maar voor heel de wijk. Er is bijvoorbeeld een grand café, een kapsalon en een beautysalon. Maar ook het thuiszorg team is hier gehuisvest als ook de diverse behandeldiensten van Respect, waaronder fysiotherapie. Kortom, een gebouw voor de zorg van de toekomst.

Om de wijkfunctie te benadrukken hebben drie partijen uit de wijk deze opening vorm gegeven: Lijn1, Zorgcoöperatie Noordelijk Scheveningen en Respect - wonen, zorg, welzijn. Er werd vooral stil gestaan bij het gedachtegoed ‘positieve gezondheid’ van Machteld Huber: dit is een benadering binnen de gezondheidszorg die niet de ziekte, maar een betekenisvol leven van mensen centraal stelt.

Later in het programma sloten diverse stakeholders aan waaronder huisartsen, onderwijsinstellingen en zorgverzekeraars. In totaal hebben meer dan 150 mensen de opening bezocht.

Opening De Windes

Opening De Windes

Deel deze pagina