Nieuws

Verhuizing 2023

Tijdens de renovatie van Het Uiterjoon woonden de bewoners in tijdelijke huisvesting, op meerdere plekken in Den Haag. De bewoners die in het Novotel woonden, zijn op 22 en 24 augustus 2023 als eersten terugverhuisd. De bewoners van Het Anker verhuizen op 5 september terug naar Het nieuwe Uiterjoon. De bewoners van Quintus verhuizen tussen 7 en 15 september naar Het nieuwe Uiterjoon. De bewoners vanuit andere afdelingen in Bosch & Duin verhuizen op 15 september. De bewoners of diens contactpersonen horen persoonlijk op welke datum de bewoner verhuist en waar in het gebouw deze komt te wonen.

Opruimen
Ruim tijdig uw persoonlijke en eigen spullen op die niet mee gaan. Overtollig huisraad dient u zelf af te voeren in de container op uw locatie. Deze wordt 14 dagen vóór de verhuizing geplaatst.

Inpakken
U hoeft niet zelf in te pakken. Dat doen onze verhuizers op de verhuisdag voor u.

Adreswijziging
U hoeft uw verhuizing niet bij de gemeente door te geven, dat doen wij voor u. Adreswijzigingen aan familie, vrienden en eventuele abonnementen op tijdschriften en dergelijke moet u wel zelf regelen.

Parkeervergunning
Bent u mantelzorger, dan kunt u een parkeervergunning aanvragen. Dit kan via de website van de gemeente. Let op: de verwerkingstijd kan 14 dagen duren.

Kluisje / kostbare spullen
De dag vóór de verhuizing: zorg dat uw kluisje leeg is. Liefst hebben uw contactpersonen uw kostbaarheden even meegenomen, zodat ze niet op de kamer liggen.

De verhuisdag zelf
Wij regelen het inpakken en het verhuizen van de bewoner. Vanaf 16.00 uur heten wij contactpersonen of mantelzorgers welkom in Het nieuwe Uiterjoon. Zij kunnen alles uitpakken in de nieuwe kamer, die Respect schoon oplevert. Ook krijgen zij daar een broodje aangeboden. Wij willen u vragen in verband met de drukte rondom de verhuizing om met maximaal twee mantelzorgers per cliënt te komen.

Voor meer informatie over uw kamer in Het Uiterjoon vindt u onder het kopje ‘Uw kamer in Het Uiterjoon’.

Uw kamer in Het Uiterjoon

Telefoon in uw nieuwe kamer
De kamers in Het nieuwe Uiterjoon hebben geen vaste telefoonaansluiting. U kunt zelf een (mobiele) telefoon of een vaste telefoon met SIM-kaart regelen.

Internet
U heeft via het algemene Wifi-netwerk toegang tot het Internet.

Televisie
Op elke individuele kamer hangt straks een slimme televisie met een vastgesteld zenderpakket. U kiest zelf of u van deze TV gebruik wil maken. Zo nee, dan hoeft u niets te doen.

Als u wel gebruik wil maken van de TV, dan geeft u dat aan op het formulier ‘Aanvullende diensten’. De zorgt inventariseert dit bij u. U geeft op dit formulier aan dat u akkoord bent met de maandelijkse kosten die Respect bij u in rekening brengt. In 2023 zijn die kosten voor Het nieuwe Uiterjoon € 37,50 incl. btw per maand. In dit bedrag zit dus de huur van de TV en u betaalt voor de standaard TV-kanalen.

Deze TV is ook geschikt voor diverse streamingdiensten, zoals Netflix, Prime Video, enzovoorts. Deze abonnementen dient u zelf af te sluiten. Dit loopt dus niet via Respect.

Het is niet mogelijk om een eigen TV op te hangen.

Foto’s, schilderijen en andere muurdecoratie
Als u iets van muurdecoratie wil ophangen, dan vragen wij u om kleefspijkers te gebruiken. Het is niet toegestaan om gaten in de muren te boren.

Wasservice - CleanLease
Respect verzorgt het wassen van bed- en linnengoed. Uw persoonlijke was kan worden verzorgd door een van uw mantelzorgers of door een externe partij, CleanLease BV.

Al abonnee bij CleanLease?
Heeft u al een abonnement bij CleanLease, dan hoeft u niets te doen. Wij zorgen ervoor dat uw adreswijziging doorgegeven wordt.

Nog geen abonnee, maar wilt u wel gebruik maken van deze service?
U kunt dan bij de zorg terecht om dit abonnement te regelen.

Uw kamer in Het Uiterjoon