Nieuws
Willemhof achterzijde

Prins Willemhof: Zelfstandig wonen in hartje Scheveningen

Prins Willemhof

De Prins Willemhof is gelegen aan de Hoge Prins Willemstraat in Scheveningen, vlakbij de gezellige Keizerstraat. Het complex is eigendom van Woonzorg Nederland, Respect verhuurt en beheert de woningen.
Adres: Hoge Prins Willemstraat 12-120, 2584 HZ Den Haag

Er zijn 74 appartementen in het gebouw. Er zijn drie driekamerappartementen, tien studio’s (eenkamerappartementen) en de andere appartementen hebben twee kamers. De seniorenwoningen variëren in grootte van 44 m2 tot 76 m2.
 

Inrichting

De woningen zijn voorzien van een nette, eenvoudige keuken en beschikken allen over een balkon. De badkamer is zowel vanuit de hal als vanuit de slaapkamer bereikbaar. Het toilet en de aansluiting voor de wasmachine bevinden zich in de badkamer. Alle appartementen hebben een inpandige berging.
Hier vindt u een plattegrond van een tweekamerappartement.
 

Parkeren en fietsenstalling

De Prins Willemhof heeft een eigen, afgesloten, parkeerterrein achter het gebouw. Huurders kunnen hier een parkeerplaats voor hun eigen auto huren.
Er is een gemeenschappelijke fietsenstalling voor bewoners met een (elektrische) fiets.
 

Voorzieningen

Prins Willemhof beschikt over een eigen recreatieruimte. De actieve bewonerscommissie organiseert hier met regelmaat gezellige activiteiten. Als huurder kunt u de ruimte ook reserveren om uw verjaardag te vieren.

Een aantal dagen per week is de huismeester aanwezig om voor de algemene ruimtes te zorgen en klein onderhoud uit te voeren. U kunt bij de huismeester ook een onderhoudsabonnement afsluiten voor het uitvoeren van kleine reparaties in uw woning.
 

Heeft u (tijdelijk) ondersteuning of zorg nodig?

Ook voor persoonlijke zorg of personenalarmering kunt u bij ons terecht: de Thuiszorg van Respect heeft een eigen kantoor in het gebouw. Afhankelijk van uw zorgindicaties kunnen de thuiszorgmedewerkers u ondersteunen bij het zelfstandig blijven wonen.
 

Voorwaarden voor inschrijving

De huurwoningen in de Prins Willemhof zijn bestemd voor 55+ers, een zorgindicatie is niet nodig.

De huren vallen in de bereikbare sector, dat wil zeggen dat Respect bij het toewijzen van de woningen moet voldoen aan de regelgeving voor de bereikbare huur (passend toewijzen). Dit betekent concreet dat uw belastbaar inkomen niet hoger mag zijn dan de norm (€ 47.699,- voor één persoon of € 52.671,- voor twee personen). In het jaar 2024 wordt uitgegaan van het belastbaar inkomen (volgens opgave van de belastingdienst) over 2023.
 

Wachttijden

In Prins Willemhof komen slechts enkele woningen per jaar vrij. Het kan dan ook lang duren eer wij u een woning kunnen aanbieden. Wanneer u een driekamerwoning wilt, kunt u rekenen op een wachttijd van tien jaar of langer. Voor de tweekamerwoningen gaan we uit van zes jaar of langer. Is een studio ruim genoeg voor u? Dan kunnen we u waarschijnlijk sneller een woning aanbieden.
 

Huur en servicekosten

De woningen van de Prins Willemhof zijn bereikbare woningen, het aanvragen van huurtoeslag is dan ook mogelijk. De huren verschillen per woningtype. Om u een indicatie te geven: de kale huur van een tweekamerwoning is € 495,93 (juli 2023). Het voorschot stook- en servicekosten bedraagt € 185,50 (2023).

Het huren van een parkeerplaats kost maandelijks € 27,50.
 

Wilt u zich inschrijven?

Dan kunt u zicht hier inschrijven.

Op het moment dat wij u een woning aanbieden, vragen wij om een inkomensverklaring van de belastingdienst. Voldoet u niet aan de voorwaarden, dan kunnen wij helaas geen woning aan u verhuren.

 • Thuiszorg hulp

  Thuiszorg

  Als u thuis wat hulp kunt gebruiken als het gaat om verzorging of verpleging, dan kunt u bij ons terecht voor thuiszorg.
 • Miniatuurvoorbeeld

  Heeft u vragen?

  Vraag onze woonconsulent naar de actuele regelgeving met betrekking tot sociale huurwoningen en tarieven.
 • Huren

  Informatie voor huurders

  Huurt u een appartement in Prins Willemhof en heeft u vragen of een klacht? Ga dan naar onze pagina voor huurders.

Hieronder vindt u een impressie van locatie Prins Willemhof

Prins Willemhof - recreatiezaal
Prins Willemhof - buiten
Prins Willemhof - inrichting
Prins Willemhof - badkamer