Nieuws

Huren in Het Uiterjoon

In oktober 2023 zijn er 24 zelfstandige huurwoningen in Het Uiterjoon opgeleverd. Het gaat om zeven tweekamerwoningen en 17 driekamerwoningen. De woningen liggen op de hoogste drie verdiepingen van het gebouw, op etage 6, 7 en 8 en hebben een mooi uitzicht over het strand, de haven of de stad.

De woningen zijn geschikt voor 55+’ers en prima toegankelijk. Iedere woning beschikt over een goed uitgeruste keuken (met inbouwapparatuur zoals een koelkast, inductiekookplaat, afzuigkap, combimagnetron en vaatwasser), een fijne badkamer, minimaal één slaapkamer, een lichte woonkamer, een balkon en een inpandige bergruimte. Bij twee woningen is de bergruimte uitpandig op de verdieping.

De huurprijzen in Het Uiterjoon

De netto huren van de woningen variëren van € 1.050,- tot € 1.250,-, afhankelijk van de grootte (variërend van 52 tot 68m2)  en ligging van de woning. Daarnaast vragen wij een voorschot voor de energie- en servicekosten. Net als vóór de renovatie gaat het om woningen in de vrije sector. Het is niet mogelijk huurtoeslag aan te vragen. Als inkomenseis vragen wij een aantoonbaar belastbaar jaarinkomen van minimaal € 50.000,-. Een lager inkomen is toegestaan als er aantoonbaar eigen vermogen aanwezig is.

Het voorschot energie- en servicekosten

Warmte, ventilatie, warm- en koud water en elektra worden centraal verzorgd. Voor deze voorzieningen houden metertjes het persoonlijk gebruik bij. Daarnaast rekenen wij servicekosten voor de schoonmaak van de algemene ruimte zoals de gangen, algemene elektra zoals de verlichting op de gangen en de diensten van de huismeester. De voorschotten voor de servicekosten bedragen € 58,50. De voorschotten voor energie verschillen per woning (minimaal € 175,- en maximaal € 225,-).

Toewijzing van de woning

De zelfstandige huurwoningen van Het Uiterjoon zijn begin juli 2023 geadverteerd. Als er later weer woningen beschikbaar komen, worden deze aangeboden via de website Huren bij Respect | Respect. Driekamerwoningen worden met voorrang aan tweepersoonshuishoudens aangeboden. Nieuwe kandidaten kunnen zich op de webpagina Huren bij Respect | Respect inschrijven voor de woningen. Er is een beperkte wachtlijst. Een inschatting van de wachttijd is nog niet te maken.

Het gebouw en de voorzieningen

Het Uiterjoon heeft naast huurwoningen ruim 120 kamers voor verpleeghuiszorg. Op de begane grond zijn de centrale voorzieningen zoals de fysiotherapie, kapsalon, pedicure, een kantoor voor de thuiszorg en het petit café. Huurders kunnen, net als wijkbewoners, van deze diensten gebruik maken.

Exclusief voor de bewoners, hun bezoek en de huurders is er op de achtste verdieping een ruimte met prachtig uitzicht op zee, het Kraaiennest. Daarnaast is er op de begane grond een gezamenlijke stalling voor scootmobiels.

Parkeren

Het Uiterjoon heeft geen eigen parkeergarage of -voorzieningen. Huurders parkeren op straat en kunnen bij de Gemeente een parkeervergunning voor bewoners aanvragen. Voor hun bezoek kunnen zij een parkeervergunning voor bezoekers aanvragen.

Vragen over huren in Het Uiterjoon?

Heeft u vragen, neem dan contact op met onze Servicedesk via (070) 306 9101 of stuur een email naar woonconsulent@respectzorg.nl.

Beeld van het gebouw Het Uiterjoon

Deel deze pagina