Nieuws

Leerlingen over de versnelde opleiding VIG

Sinds 2020 biedt Respect de BBL-opleiding Verzorgende IG (VIG) in versneld tempo aan. Dit maakt het mogelijk om binnen 1,5 jaar tot volwaardig VIG’er opgeleid te worden. De opleiding wordt gevolgd op één van onze locaties, onder begeleiding van Respect en een docent van mboRijnland.

Inmiddels heeft de eerste groep uit 2020 de verkorte opleiding succesvol afgerond. In september 2021 is de tweede lichting gestart en de sollicitatiegesprekken voor de klas van 2022 zijn in volle gang.
 

Mohammed Lemmouy: leerling VIG op locatie Quintus
Mohammed startte in 2020 met de versnelde opleiding VIG, die hij volgde op Respect-locatie Quintus. “Het leveren van kwalitatief en dankbaar werk, dat is wat ik graag wil. Zo kwam ik tot de beslissing om mij om te laten scholen tot VIG’er. Ik heb de vacature via het internet gevonden, ik zag dat er een informatiebijeenkomst werd georganiseerd voor de versnelde VIG-opleiding.” Na deze bijeenkomst wist Mohammed zeker dat dit traject iets voor hem was en heeft hij zich aangemeld.

Zijn ervaring met de opleiding is zeer positief. “Met trots kan ik zeggen dat ik cum laude ben geslaagd. Uiteraard heb ik hiervoor wel mijn best voor moeten doen. Dit betekent dat je naast je werk ook minimaal twee dagen vrij moet maken voor de opdrachten en tijdig moet leren voor de toetsen. Door de samenwerking met collega’s en de coaches on job heb ik veel tips en tops mogen ontvangen om alle werkzaamheden zo goed mogelijk uit te voeren.” 

Mohammed is erg blij met zijn keuze. “Het leukste op de werkvloer blijft toch dagelijks de glimlach en dankbaarheid van de cliënten. Verder zie ik veel waardering vanuit de familieleden en collega’s. Dat maakt het werk zo mooi.”

 

Marianella Mambi: leerling VIG in de Thuiszorg
Ook Marianella is in 2020 begonnen aan de versnelde opleiding tot VIG’er, zij liep mee in de thuiszorg. Voordat zij de opleiding volgde, werkte zij niet in de zorg. “Ik had zelfs helemaal geen ervaring in de zorg. Ik heb allemaal kantoorbaantjes gehad. Ik heb de opleiding zelf opgezocht op internet. Ik had gesprekken met verschillende aanbieders, maar Respect sprak mij het meest aan. Dat komt omdat je bij Respect in de thuiszorg maar in één wijk werkt.”

Ze vond het spannend om te starten met de opleiding. “Er komt veel op je af in een korte tijd. En de tijdverdeling is lastig, je bent volledig bezig met je opleiding in die periode. Dat is wennen, je hebt minder vrijheid. Maar ik had een doel. En anderhalf jaar gaat snel voorbij, dus dat moest wel lukken. Ik ben er trots op dat ik zoveel heb geleerd in zo’n korte tijd.”

Marianelle ziet haar toekomst in de zorg rooskleurig in. “Voor mij is de band die je met die cliënten hebt het leukst. Op een gegeven moment worden dat bijna een soort vrienden en vriendinnen waar je langsgaat. Dat is het allerleukste aan deze opleiding. Ik blijf dan ook in de zorg werken. Nu ga ik echt ervaring opdoen, en daarna wil ik mij zelfs nog verder laten opleiden!”

 

Omscholen naar de zorg
Wil jij werken in de zorg? Laat je bij Respect omscholen naar Verzorgende IG. Wij bieden jou een werken-leren-traject aan, waarbij je direct betaald krijgt en uiteindelijk een prachtig zorgdiploma behaald. Bekijk hier alle informatie over omscholen.

Deel deze pagina