Nieuws

Interview met leerling VIG Jennifer

Jennifer heeft dit jaar de BBL mbo-opleiding Verzorgende IG afgerond. Momenteel werkt zij op de afdeling PG-locatie Quintus. In dit interview vertelt ze over haar ervaring met de opleiding

Waar werkte je voordat je aan deze opleiding begon?

Voordat ik begon met de opleiding werkte ik op de afdeling facilitaire dienst op Bosch en Duin, binnen Respect. Op deze afdeling heb ik twee jaar gewerkt. Daarvoor was ik huisvrouw. Mijn vriend had een eigen onderneming en ik nam de zorgtaken op mij.

Hoe is het om weer te studeren?

In het begin vond ik het heel erg spannend na zoveel jaren niet naar school geweest te zijn. Kan ik het niveau wel aan? Zou ik het mezelf weer kunnen aanleren om te studeren? Er gingen allerlei vragen door mijn hoofd. De combinatie van werken en leren, dat is best wel pittig met 5 kinderen in huis. Het huishouden gaat gewoon door terwijl ik tijd moet vrijmaken om te studeren. Daarom ben ik extra trots dat ik dit ben aangegaan.

Waarom heb jij voor BBL gekozen?

Ik ben meer een doener en erg praktisch ingesteld, 5 dagen naar school is niets voor mij, vandaar mijn keuze voor BBL. Je werkt dan 3 dagen en gaat 1 dag naar school. Daarnaast vond ik het contact met mensen geweldig. Ik had altijd al een passie voor de zorg. Als facilitaire medewerkster maakte ik de kamers van de bewoners schoon, dit deed ik op diverse afdelingen. Daarnaast had ik ook veel contacten met de bewoners en zag hoe dankbaar werken in de zorg is. Via mijn leidinggevende, zij attendeerde mij op deze vacature. Dit is echt iets voor jou, zei ze. Toen heb ik de stoute schoenen aangetrokken en gesolliciteerd.

Is een BBL-opleiding zwaar?

Ik heb de opleiding in drie jaar afgerond en vond het best wel pittig. Naast het werken had ik thuis ook nog een huishouden, het studeren moest maar tussendoor gebeuren. Ik ben dan ook dankbaar voor de kans die ik bij Respect kreeg, om zo mijn diploma VIG te behalen.

 

Zorgmedewerker meet bloeddruk
Ik had altijd al een passie voor de zorg.

Hoe ziet de begeleiding eruit vanuit je werk en je opleiding?

Ondanks dat het grotendeels vanuit huis moest vanwege het coronavirus is het uiteindelijk allemaal goed gegaan. De begeleiding vanuit mijn werk is fijn. Er is gelukkig een klik en dat vind ik heel belangrijk. Daarnaast had ik een hele goede SlB’er.

Wat maakt je werk leuk?

De interesse voor de zorg komt echt vanuit mijn hart, het is echt mijn passie. Ik vind het belangrijk dat iemand in de laatste fase van het leven kwaliteit krijgt. Ik merk dat de mensen vaak heel erg dankbaar zijn en dat geef me een goed gevoel.

Waar zie jij jezelf staan over 5 jaar?

Dan werk ik nog steeds bij Respect op de afdeling PG als verzorgende IG en hopelijk heb ik dan mijn diploma GVP (gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie) behaald.

Zou je deze opleiding aanraden? En zo ja, waarom?

Ja, zeker weten. Je moet wel een hart voor de zorg hebben. Ik zou het zeker adviseren aan mensen die liever in de praktijk willen leren want het is echt een praktijkgerichte opleiding.

Heb je nog een laatste tip voor aankomende leerlingen?

Stel je open op de werkplek, want je leert zo veel in de praktijk. Als je echt iets wilt bereiken, dan kun je het ook!

Jennifer

 

Wil jij ook Verzorgende IG worden? Op onze website lees je meer over onze leertrajecten en omscholingsmogelijkheden.

Deel deze pagina