Nieuws

Omscholen naar de zorg? Kom werken en leren bij Respect

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging? Wil je een nieuw beroep leren? Werk je graag met mensen? Dan is een baan als zorgmedewerker misschien wel jouw roeping. Laat je bij Respect omscholen naar Verzorgende IG of Verpleegkundige. Wij bieden jou een werken-leren-traject aan, waarbij je direct betaald krijgt en uiteindelijk een prachtig zorgdiploma behaalt.

omscholen naar de zorg den haag

Hoe werkt het omscholingstraject bij Respect?

Wanneer je je laat omscholen bij Respect ga je direct het werkveld in. Daarnaast ga je 1 dag per week of per twee weken naar school. Je studeert dan echt voor een VIG of Verpleegkundige diploma. Thuis zal je dan zo nu en dan nog even met je neus in de boeken moeten duiken. Wat je leert, kun je meteen in de praktijk brengen bij Respect. Op de werkvloer krijg je daarvoor begeleiding van onze ervaren collega’s.

Salaris tijdens omscholing

Als leerling bij Respect ga je naast studeren ook werken. Je krijgt daarom bij Respect bij de start meteen een contract en een salaris. Dit is een leerlingsalaris voor de VIG van maximaal €2.135,43 en €2.422,65 voor een Verpleegkundige per maand op basis van 36 uur.

Diploma voor de zorg

Wanneer je een opleiding volgt bij Respect, werk je toe naar een diploma. Zodra je het diploma hebt, ben je gecertificeerd om in de zorg te werken. Je kunt daarna solliciteren bij Respect voor een vaste baan.

Wie ben jij?

Het belangrijkste is dat jij een hart hebt voor anderen. Je bent zorgzaam, houdt wel van een praatje en hebt invoelend vermogen. Ervaring in de zorg heb je niet nodig. Ook maakt het niet uit of je een hbo- of mbo-achtergrond hebt. Je bent welkom in het omscholingstraject van Respect. Wij vragen van jou alleen een super gemotiveerde en leergierige houding.

Zorgmedewerkers

Omscholingstrajecten voor zorgmedewerkers

Momenteel hebben wij diverse opties om je om te scholen naar een functie als Verzorgende IG en Verpleegkundige niveau 4. De opleidingen hiervoor starten elk jaar eind augustus en eind januari.

Omscholen naar Verzorgende IG

Wil jij je laten omscholen naar Verzorgende IG? Dat kan bij Respect! Als Verzorgende IG werk je op een van onze zorglocaties of in de thuiszorg in Den Haag of Scheveningen. Wij bieden een omscholingstraject aan waarbij werkt en tegelijk een opleiding volgt.

Een reguliere opleiding Verzorgende IG bij Respect duurt 2,5 - 3 jaar. Tijdens deze opleiding werk je 24 uur per week in wisselende diensten en ga je 8 uur per week naar school. Het contract wat je krijgt is voor 28 uur per week, inclusief lesdagen. 

Een versnelde opleiding Verzorgende IG duurt 18 maanden. Tijdens deze opleiding werk je 24 uur per week in wisselende diensten en ga je een keer in de twee weken 6 uur naar school. Het contract wat je krijgt is voor 27 uur per week, inclusief lesdagen. 

Ervaring van een Leerling Verzorgende IG

Onze collega Jennifer werkt als Verzorgende IG op de afdeling PG-locatie Quintus. Ze werkte eerst op de afdeling facilitaire dienst op Bosch en Duin. Met behulp van het opleidingstraject heeft zij zich laten omscholen en heeft ze haar VIG diploma gehaald bij Respect.

"Ik zou de opleiding zeker adviseren aan mensen die liever in de praktijk willen leren, want het is echt een praktijkgerichte opleiding."

Lees hier meer over de ervaring van Jennifer

zorg diploma behaald

Vragen? Neem contact op!

Heb je vragen over onze omscholingstrajecten? Neem dan contact op Recruitment. Zij vertellen je graag meer over de mogelijkheden. Bel of stuur een WhatsApp-bericht naar 06-51322942. Je kunt ook je vragen e-mailen naar recruitment@respectzorg.nl.