Nieuws

Bianca Moulton-Pronk: "Ik ben onderdeel van het team."

Bianca werkt als flexmedewerker bij Respect. “Ik heb lang als EVV’er gewerkt. Nu ik in de flex zit, ben ik weer VIG’er geworden. Ik heb het gevoel dat ik nu meer met zorg bezig ben. Precies de reden waarom ik ooit voor dit vak gekozen heb.”

Aan de slag als flexmedewerker

“Na tien jaar als EVV’er ben ik vanwege fysieke klachten aan de slag gegaan als flexmedewerker. Vooraf was ik best onzeker. Zijn er wel genoeg diensten? Verdien je wel hetzelfde? Ben ik straks niet ‘slechts een flexer’? Maar die onzekerheden werden allemaal getackeld in een gesprek met Personeelszaken. Alles waar ik van tevoren bang voor was, bleek onterecht. Er zijn namelijk écht genoeg diensten op de momenten dat ik wil werken. Het is hartstikke leuk om op allerlei verschillende afdelingen mee te draaien. En ik ben echt onderdeel van elk team waar ik mee werk. Ik heb nooit spijt gehad van mijn keuze om voor flexwerk te kiezen.”

"Flexmedewerker is voor mij de ideale functie. Ik hoop zelfs dat ik nooit meer in een vast team hoef te werken!”

Een goede balans tussen werk en privé

“Mijn werk is perfect te combineren met de zorg rondom mijn dochter van 7. Voorheen moest ik altijd vrij vragen, bijvoorbeeld als zij iets op school had. Nu kan ik mijn diensten daaromheen plannen, waardoor ik nooit meer iets mis.”

Respect voor de medewerkers

“Respect is een hele goede werkgever. Ze doen er alles aan om hun medewerkers in het zonnetje te zetten en je wordt altijd op de hoogte gehouden van nieuws en ontwikkelingen. Wat ik ook waardeer, is dat er altijd naar je wordt geluisterd. Zo kwam ik in de thuiszorg eens een cliënt tegen die echt te zwaar was. Dat zou ten koste gaan van de nekken en ruggen van ons eigen personeel. Die feedback werd direct opgepakt.”   

Persoonlijke ontwikkeling

“Als je het e-learning portaal opent, staan er een heleboel cursussen voor je klaar. Daar liggen veel kansen om je ook als flexmedewerker te ontwikkelen. Stel, je wilt graag werken op de NAH-afdeling, maar je hebt het idee dat je er te weinig vanaf weet. Dan doe je gewoon een cursus. Het zorgt ervoor dat je nog breder inzetbaar wordt.” 

“De bewoners knappen enorm op van het contact met de huisdieren. Zelf neem ik ook regelmatig mijn hond mee.”

Huiskatten

“De katten maken de afdelingen enorm huiselijk. Je ziet dat het ook echt iets doet met de bewoners. Een vrouw wordt vaak door de begeleiders meegenomen om de katten van een andere afdeling op te zoeken, omdat ze daar zo van geniet. En ik vergeet nooit het verhaal van een man die zijn hond zo miste. Een van de afdelingskatten voelde dat blijkbaar aan, want die trok zo naar hem toe. Ze lag eigenlijk altijd in zijn kamer, bij hem. Daar knapte hij enorm van op.”

Aan het werk als flexmedewerker

“Collega’s die twijfelen sturen mij regelmatig een berichtje hoe het nu echt is als flexmedewerker. Ik ben altijd laaiend enthousiast. Het zelf inplannen van je uren is ideaal. Er zijn genoeg diensten waar je uit kan kiezen. En wat ik ook fijn vind, is dat je niet in een bepaalde sleur terechtkomt. Vaak geef ik die collega’s een duwtje de goede richting in. ‘Plan even een informatief gesprekje in over de mogelijkheden,’ zeg ik dan. Dat hielp bij mij tenslotte ook!” 

Bianca Moulton, flexmedewerker bij Respect

Bianca Moulton, flexmedewerker

Deel deze pagina