Nieuws
Verzorgen IG met Client

Wil jij werken in de zorg? Ontdek of de functie Verzorgende IG iets voor jou is!

Werken in de zorg: Wat doet een Verzorgende IG?

Wil jij werken in de zorg, maar weet je nog niet goed welke functie het beste bij je past? Hier vertellen we je alles over de functie Verzorgende IG. Wat doe je op een dag, hoe wordt je verzorgende IG en wat ga je verdienen.

Wat betekent Verzorgende IG?

Verzorgende IG staat voor Verzorgende Individuele Gezondheidszorg. De functie wordt ook vaak afgekort naar VIG of VIG’er.

Infographic: wat doet een Verzorgende IG

Wat doet een Verzorgende IG?

Als Verzorgende IG verleen je zorg aan mensen die niet meer zelfstandig kunnen wonen. Je stelt hiervoor samen met het zorgteam een zorg- en leefplan op. In het plan staat welke zorg je moet verlenen. Daarnaast kun je als VIG’er ook in de thuiszorg werken. Je zorgt er dan voor dan mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen.

Werkzaamheden

In je dagelijkse werkzaamheden betekent dit dat je mensen helpt met opstaan en naar bed gaan. Je zorgt dat ze hun medicatie krijgen. Bij zorg is welzijn ook een belangrijk onderdeel. Bijvoorbeeld samen een spelletje doen, koken of een wandeling maken. Je werkt vaak met ouderen, maar je kunt ook jongere mensen tegenkomen op bijvoorbeeld de revalidatieafdeling of in het hospice. 

Een Verzorgende IG zorgt er ook voor dat de gang van zaken op een afdeling, of in de wijk, goed verloopt. Je houdt daarbij het overzicht. Daarnaast ben je ook het contactpersoon voor de medisch specialisten, de cliënt en de familie van de cliënten. Een bepaalde mate van zelfstandigheid is hier vereist.

Afdelingen

Als verzorgende IG werk je in de thuiszorg of in een verpleeghuis. Bij Respect hebben wij diverse thuiszorgwijken in Den Haag en Scheveningen. Daarnaast hebben wij ook onze eigen verpleeghuizen. We leveren zorg op diverse afdelingen, zoals somatiek, psychogeriatrie, niet-aangeboren hersenletsel (NAH), revalidatie en hospice.

Verzorgende IG deelt medicatie uit

Hoe word je Verzorgende IG?

Om Verzorgende IG te worden moet je de mbo-opleiding Verzorgende IG Niveau 3 afgerond hebben. Daarnaast kun je ook doorgroeien (d.m.v. opleiding) van helpende naar Verzorgende IG. Voor helpende heb je een diploma verzorgende niveau 2 nodig.

BBL-traject

Bij Respect bieden wij BBL-trajecten (Beroeps Begeleidende Leerweg) aan voor iedereen die een opleiding in de zorg wil volgen. Wij werken daarin samen met verschillende mbo-opleidingen. Met het BBL-traject werk en leer je tegelijk. Je krijgt dus ook meteen een salaris. BBL is ideaal voor mensen die niet 5 dagen per week in de schoolbanken willen zitten. Naast het traject krijg je verschillende e-learnings aangeboden, zodat je jouw kennis nog verder uit kunt breiden. Wij hebben coaches on the job en werkbegeleiders die jou op de werkvloer begeleiden en alle werkzaamheden met je oefenen.

BOL-traject

Naast BBL-trajecten bieden wij ook BOL-trajecten aan. BOL staat voor Beroeps Opleidende Leerweg. Je loopt dan vanuit een mbo-opleiding stage bij Respect. Dit kan zowel voor een korte of langere periode.

Omscholen naar Verzorgende IG

Wil jij je laten omscholen naar Verzorgende IG? Dat kan bij Respect! Twee keer per jaar bieden wij een opleidingstraject aan in samenwerking met het ROC. Tijdens dit omscholingstraject ga je werken en leren tegelijk. Je brengt theorie direct in de praktijk en verdient dus meteen ook al een salaris.

Lees hier meer over omscholen naar VIG'er

Verzorgende IG helpt client met aankleden

Wat verdient een Verzorgende IG?

Over het algemeen werkt elke zorginstelling met de salarisschalen volgens de CAO Verpleeg- en Verzorgingshuizen & Thuiszorg. Als Verzorgende IG val je in schaal FWG 35 en verdien je een salaris van max. € 2.762,34 op basis van een 36-urige werkweek.

Vragen? Stel ze aan onze recruitment afdeling!

Wil je meer weten over de functie Verzorgende IG? Neem dan contact op met de afdeling Recruitment. Je kunt ons bellen of appen op 06-51322942 of e-mailen op recruitment@respectzorg.nl.