Nieuws

Nieuwbouw

Het nieuwe Uiterjoon krijgt meer comfort en is energiezuiniger. Het krijgt een gezellige en nóg vriendelijker uitstraling: de meeste voorzieningen komen op de begane grond en zijn ook voor de omgeving toegankelijk.

Het nieuwe Uiterjoon wordt een woonzorgcomplex bestaande uit een verpleeghuis en huurappartementen voor senioren. De bewoners van het verpleeghuis komen te wonen in tien woongroepen van 10 of 16 kamers met een gezamenlijke huiskamer en keuken. Deze manier van wonen is ook te vinden bij Het Anker, locatie Bosch & Duin en Zeewinde – ook al is elke locatie weer anders. Op de 1e t/m 5e verdieping komen de woongroepen. De huiskamers van de woongroepen grenzen aan fraaie terrassen. Op de 6e t/m 8e verdieping komen 24 huurappartementen in de vrije huursector.

Voorzieningen
De begane grond wordt helemaal opnieuw ingericht. Hier komt een petit café met een terras, een recreatieruimte en ruimtes voor voorzieningen als kapsalon, internetgelegenheid en pedicure. Op veler verzoek komt er op de 8e verdieping een zogeheten Kraaiennest: een prachtig uitzichtpunt dat voor alle bewoners en hun bezoekers toegankelijk is.

Het aanzicht
De contouren van het gebouw blijven nagenoeg gelijk (hoogte en afmetingen). De uitstraling zal hopelijk vernieuwend en verfrissend zijn, maar passend bij de omgeving en sfeer van het Uiterjoon.

Toegankelijk voor de buurt
Het nieuwe Uiterjoon staat meer open voor de buurt. Veel van de voorzieningen op de begane grond zijn ook voor buurtbewoners toegankelijk. Met plekken als het petit café stimuleren we meer ontmoeting tussen de bewoners van het Uiterjoon en buurtbewoners. Op die manier proberen we eenzaamheid tegen te gaan. We hebben hier goede ervaringen mee op andere locaties van Respect.

Natuurlijk zorgen we ervoor dat mensen van buiten niet zomaar door kunnen lopen naar de woonvertrekken. We weten dat het in de zomer druk kan zijn op de boulevard, maar dat geldt minder voor de Vissershavenstraat.

Sfeerimpressie voorlopig ontwerp
Om u een gevoel te geven bij Het nieuwe Uiterjoon, kunt u het voorlopig ontwerp in deze videopresentatie zien.